Machinefabriek Boessenkool B.V. wint de Nederlandse Innovatie Prijs 2018!

Publicatie datum: 14-06-2018

Vandaag is tijdens het nieuwe televisieprogramma van de AVROTROS – De wereld van morgen – de winnaar bekend gemaakt van de Nederlandse Innovatie Prijs 2018. Deze bekendmaking werd live op NPO 1 uitgezonden vanuit het Kurhaus te Scheveningen. De bekendmaking en overhandiging van de prijs werd verricht door André Kuipers.

Het onderzoeksinstituut Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft het onderzoek uitgevoerd dat daaraan ten grondslag ligt: de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor.

Een onafhankelijke jury benoemde Machinefabriek Boessenkool B.V. tot de meest innovatieve onderneming op basis van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2018. Dit bedrijf ontving dan ook de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 uit handen van André Kuipers. Prof.dr. Henk Volberda, eindverantwoordelijke voor dit onderzoek alsmede juryvoorzitter: “De drie genomineerde bedrijven hebben reeds een eerdere strenge voorselectie doorstaan. Het was een lastige opgave voor de jury om één winnaar aan te dragen. De genomineerde bedrijven hebben gemeen dat ze alle drie een passie hebben voor nieuwe technologieën, investeren in menselijke talenten, er veel ruimte is voor creativiteit en nieuwe ideeën, er wordt samengewerkt met verschillende partners en innovatie topprioriteit heeft bij het management. Desondanks is de jury tot een oordeel gekomen.”

Persbericht AVROTROS

Persbericht EenVandaag

nederlandse-innovatie-prijzen